tisdag 8 oktober 2019

Lyckas med instagram och youtube

Om du tycker att det är kul med sociala medier. Men du kommer kanske ingenstans. Du får inte några följare, trotts att du lägger upp mycket bilder på instagram eller videos på youtube.

Kanske har du många olika typer av ämnen du använder dig av, på samma kanal.

På instagram kan du ha upp till 5 olika konton. Om du använder huvudkontot som "ditt privata", där du lägger upp allt möjligt. Så de andra 4 kanalerna använder du för att nischa dig. En kanal kanske handlar om din musik, nästa kanal om din väg till att bli miljonär, en annan kanal om dina målningar och konstverk.

På youtube kan man också starta olika kanaler. Vilket gör att du kan ha olika kanaler för olika ämnen.

Tänk efter vad Du tycker är kul, vad Du brinner för. Vad vill du visa och eller förmedla?

Vad gäller instagram så kan det vara smart att följa personer inom ditt intresseområde. Och i början så följer du fler än som följer dig. Hur gör du då för att synas. Jo, så enkelt som att kommentera och var aktiv minst 15 minuter per dag.

När ska du lägga upp bilder på instagram? Den mest effektiva tiden är mellan 19:30 och 21:30. Även mellan 07:00 och 08:30, helst 07:30 på morgonen.

Du kan även fråga om någon vill göra "shoutouts", att ni båda lägger upp på era stories "följ x" och en bild på personens profil eller en bild från personens profil. Det får ni komma överens om.

 En viktig sak. Du behöver Inte ha flera kanaler om du inte vill. Du kan gå all in på dig som person och göra dig själv till produkten du visar. Mycket uppskattat i sociala medier. Men är du en person som inte gillar att stå framför kameran, så är de andra alternativen bättre.

Fler tips kommer.2 kommentarer:

  1. Jag har gett upp på instagram, blir stressad av det aldrig sinande skrollandet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder instagram till olika saker. Lärdom, tips och nöje. Scrollar bara några rader, sen får det vara bra. Annars kan man ju sitta där i en evighet.

      Radera